Så lägger du grunden i ditt modellandskap
Kullarna skapas enkelt på en grund av skrynkligt aluminiumnät som fästes på en enkel stomme av trä, eller wellpapp. På senare tid har jag börjat använda Noch landskapsfolie över stora bollar av av skrynklat tidningspapper. Detta är både snabbare, billigare och enklare än att kladda med lim och toapapper.
Realistiska nakna bergytor, t.ex. sprängta bergsidor eller branta klippor, gjuts med gips i gummiformar och limmas på plats med smältlim.
Sedan är bergen målad med akrylfärg blandad med trälim. I den våta färg/limblandningen strör jag vanligen Woodland Scenics Earth- och Greenblend.
Så här kommer du igång med Statiskt gräs
I den här videon visar jag hur du enkelt kommer igång med statiskt gräs. Vad som är viktigt för att lyckas och hur du kan spara genom att återvinna gräs som inte fastnat vid appliceringen.
Videon tar också upp olika gräsblandningar i form av längd och färg, samt ger svar på hur utan kan förberedas innan gräset appliceras.
Fortsättningskurs i Statiskt gräs
I samarbete med den tyska tillverkaren Noch gjorde jag del 2 i serien om Statiskt gräs.
I den här videon förklaras hur gräsets densitet, täckningsgrad, färgblandning och längd kan analyseras för att uppnå ett så realistiskt resultat som möjligt. Jag visar också hur limmet kan läggas på för att uppnå skillnader i gräsytorna mellan tex en skogsglänta och en vanlig gräsmatta.