Märklin Digital tågstyrning med Analog AC i övrigt
Varför först lägga tusen kronor på Mobile Stations och sedan ytterligare cirka tusen kronor per lok,
när de gamla fina transformatorerna redan gör jobbet?

Om du redan har ett, eller flera delta/digitala lok är det billigaste och enklaste sättet att komma igång med digital drift av tågen är att köpa en, eller två Mobile Station billigt på Blocket, eller Tradera. Vanligast är att de är tagna ur ett startset och då medföljer också en transformator och en plastskena som har uttag för MS. Då har du de tre (3) delar du behöver!

Här är några av fördelarna
-Att kunna styra varje lok individuellt utan att tänka på var varje sektion börjar och slutar ger helt ny dynamik till körningen.

-Digitala tågset har en simulerad massa på hundratals ton. De smyger fram kraftfullt, snyggt och elegant på metallrälsen. De utnyttjar ett mycket mer verklighetstrogen hastighetsregister, som inte bara förhöjer intrycket av layouten, utan gör den större pga mer realistisk restid mellan stationer och bangårdar.

-Du kan styra ljudeffekter, ljus och rök med ett enkelt tryck på kontrollen. Du kan nu också ställa broms- och accelerationssträckorna för de olika loken.
Växlar, belysning, vändskiva och allt annat drivs precis som tidigare med en transformator, via dina blå styrpultar, eller spårplanstavla. / Martin T